bgslide01-home

Aerul sanatos ca o nevoie de baza

Exista putine lucruri la care reactionam asa de mult ca la aerul de proasta calitate. Si totusi, nu acordam atentie la calitatea aerului din interior. Acest lucru afectează sănătatea și calitatea vieții.

Respiram de 20.000 de ori pe zi, inspirând 12.000 de litri de aer in acest proces. Corpul nostru dobândește oxigen vital din acest aer. Alături de oxigen, aerul constă în principal din azot, gaze nobile și particule.

Calitatea aerului este măsurată în funcție de combinația potrivită de umiditate, temperatură și cel mai mic conținut de gaze nocive posibil și particule.

Aerul din interior este cel mai puternic contaminat

Ne petrecem 90 la sută din timpul nostru in interior, unde calitatea aerului este adesea la fel de săraca ca la o intersecție aglomerată. Există până la 20 de milioane de particule în 10 de metri cubi de aer in interior. Prin comparație, aerul stradal este de 20 de ori mai puțin contaminat. Agentia Statelor Unite pentru Protecția Mediului (EPA) situeaza poluarea de interior ca fiind unul dintre cele mai mari cinci riscuri de mediu asupra sănătății noastre.

Performanță și bunăstare

Aerul care este prea uscat și poluat cu contaminanți face aportul de oxigen dificil și împiedică respirația. Observăm rezultatele neplăcute în timpul iernii: membranele mucoase din nas si gat se usuca – racim mai ușor. Simtim gâtul uscat, ochi rosii, pielea si buzele crapate, si parul fragil. Peste toate acestea, nu putem dormi, experimentam dureri de cap și ne recuperaram lent. În special pentru persoanele cu alergii, situația nu este mai bună primăvara și vara, având în vedere polenul.

Distribuie

Comentarii 1

  1. minca paul

    Desteapta-te romane!Viata ta si a familiei tale este pusa in mare pericol de aerul pe care il respirati in casa.Ai invatat la scoala ca aerul din afara casei este foarte poluat cu praf,. gaze de esapament,,emisii industriale etc.Afla ca aerul din casa ta este de 2 pana la 5 ori mai poluat decat cel de afara.Iar in cazul unei case noi sau renovate,la care ti-ai tras termopane si izolatii cu polistiren ,vata sau spuma poliuretanica,fara sa rezolvi si problema ventilatiei,nu vei avea doar o problema cu calitatea aerului interior,ci si o problema mare cu sanatatea.In afara de escesul de umiditate carese poate transforma in condens, igrasie sau mucegai , iar acestea pot provoca astm, boli ale cailor respiratorii, de plamani sau de inima,vei beneficia fara sa-ti dai seama,de concentratii in exces de bioxid de carbon ,rezultat in urma metabolismului,,de o gramada de formaldehide si compusi organici volatili,care se stie ca sunt substante carcinogene,tricloretilena, un gaz care poate provoca parkinson, radon,un gaz rezultat din descompunerea uraniului din pamant, iar lista este mult mai lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Introduceti pentru validare *