Alergicii: ce tip esti?

Vei fi capabil sa contracarezi cu eficacitate simptomele febrei fânului numai în momentul în care stii la ce tip de polen esti alergic.

Adeseori începe cu o usoara iritare a nasului, ochilor si a gâtului. În atacurile acute, febra fânului devine o povara, afectând performantele fizice si mintale ale alergicului.
O nevoie permanenta de a stranuta, accese de stranut puternice, mâncarimi ale nasului, nas care curge, usturime si lacrimare a ochilor, sensibilitate la lumina, dureri de urechi, probleme la înghitire, tuse uscata si chiar astm bronsic sunt toate simptome ale febrei de fân. Ele pot duce alergicul în pragul extenuarii.

Dar care sunt cauzele acestei alergii, care uneori este doar incomoda, iar alteori poate deveni o problema majora? Câteva criterii simple vor putea sa va ajute sa determinati cauzele alergiei proprii. (alergenii). Aceasta informatie poate fi foarte utila în tratamentul simptomelor.

Alergia la pomi
Apare în principal între februarie si mai. Poate fi provocata de stejar, mesteacan, alun, soc, sau frasin. Reactii încrucisate tipice: alergii la mâncare ca si nuci si fructe care contin sâmburi.

Alergia la iarba
Apare în principal între mai si iunie. Alergenii provin de la iarba sau secara. Reactii încrucisate tipice: alergii la mâncare ca de exemplu cereale.

Alergia la ierburi
Apare în principal în miezul verii. Alergenii provin de la plante ca si patlagina sau urzicile. Reactii încrucisate tipice: alergie la mâncare ca de exemplu mirodenii sau ierburi culinare.

Un test simplu pe piele poate ajuta la identificarea alergenilor. Frecati cu atentie floarea unei plante suspectate pe pielea de pe interiorul încheieturii cotului, iar daca pielea se irita, va confirma suspiciunea. Cu toate acestea, alergenii rari pot fi identificati numai printr-un test mai elaborat facut de un doctor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *