Sfaturi pentru a pastra aerul umed

Urmatoarele sfaturi vor usura sarcina de a obtine nivelul optim de umidificare a aerului.

Care este locatia ideala pentru un umidificator?
Unde este posibil, este indicat ca aparatul sa stea departe de obiecte sau pereti, astfel încât aerul sa poata circula nestingherit în jurul sau. O pozitie ideala ar fi undeva unde este o temperatura medie, nu apropiat de un perete exterior, ferestre, usi sau elemente de încalzire.

De ce apare condens pe ferestre si tapet, chiar când higrometrul arata o umiditate ideala a aerului de 55%?
Condensul pe ferestre si tapet indica faptul ca exista surse de caldura în zone unde temperatura este mai scazuta ca si în restul încaperii. În aceste locuri aerul nu poate contine atîta umezeala, aparând un surplus care se condenseaza.

Ce se poate face daca umezeala din aer nu atinge cote optime, chiar daca se utilizeaza un umidificator?
Aceasta situatie poate avea mai multe cauze:

  • pentru a fi eficace, capacitatea unui umidificator trebuie sa fie potrivita la dimensiunile camerei. Studiati manualul produsului.
  • Daca umidificatorul este lânga o sursa de caldura, performantele sale pot fi influentate negativ. În acest caz, va trebui sa îl repozitionati.
  • Este posibil ca încaperea sa fie aerisita prea des. Cu fiecare aerisire, aerul din încapere devine mai uscat.
  • Unele materiale (covor, draperii, mobila, textile) întotdeauna absorb umiditatea din aer la început. Daca în încapere exista multe textile, acest lucru va întârzia obtinerea unui nivel optim de umiditate în încapere.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *