bgslide01-home

Aerul sanatos ca o nevoie de baza

Emanuel Popa Aer sanatos Lasă un comentariu

Exista putine lucruri la care reactionam asa de mult ca la aerul de proasta calitate. Si totusi, nu acordam atentie la calitatea aerului din interior. Acest lucru afectează sănătatea și calitatea vieții.

Respiram de 20.000 de ori pe zi, inspirând 12.000 de litri de aer in acest proces. Corpul nostru dobândește oxigen vital din acest aer. Alături de oxigen, aerul constă în principal din azot, gaze nobile și particule.

Calitatea aerului este măsurată în funcție de combinația potrivită de umiditate, temperatură și cel mai mic conținut de gaze nocive posibil și particule.

Aerul din interior este cel mai puternic contaminat

Ne petrecem 90 la sută din timpul nostru in interior, unde calitatea aerului este adesea la fel de săraca ca la o intersecție aglomerată. Există până la 20 de milioane de particule în 10 de metri cubi de aer in interior. Prin comparație, aerul stradal este de 20 de ori mai puțin contaminat. Agentia Statelor Unite pentru Protecția Mediului (EPA) situeaza poluarea de interior ca fiind unul dintre cele mai mari cinci riscuri de mediu asupra sănătății noastre.

Performanță și bunăstare

Aerul care este prea uscat și poluat cu contaminanți face aportul de oxigen dificil și împiedică respirația. Observăm rezultatele neplăcute în timpul iernii: membranele mucoase din nas si gat se usuca – racim mai ușor. Simtim gâtul uscat, ochi rosii, pielea si buzele crapate, si parul fragil. Peste toate acestea, nu putem dormi, experimentam dureri de cap și ne recuperaram lent. În special pentru persoanele cu alergii, situația nu este mai bună primăvara și vara, având în vedere polenul.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *